Pojedeme zase, ocenili výlet senioři

13.06.2014 08:18

Občanské sdružení Šumbarák uspořádalo pro seniory ze Šumbarku výlet do arboreta.

„Během našich setkání se seniory jsme zjistili, že by si moc přáli vyjet někam na výlet, avšak nemají možnost. Buď nemají s kým, nebo je pro ně doprava příliš složitá a drahá. Proto jsme se rozhodli uspořádat půldenní zájezd do arboreta na Opavsku za symbolickou cenu padesát korun. Na dopravu i pitný režim přispěla společnost RPG Byty,“ říká Ivan Fabík ze sdružení Šumbarák.

11. června ráno vyrazilo autobusem 24 seniorů. V arboretu si prohlédli nejen okrasné keře a rostliny, ale navštívili také výstavu živých motýlů.  „Bylo to úžasné, jak jsme tam stáli a ti barevní motýlci na nás různě sedali. Každému z nás to zlepšilo náladu,“ popisuje své dojmy vedoucí klubu seniorů Šumbark Alena Stisková.

V Arboretu senioři strávili celkem tři hodiny. Někteří se celou dobu procházeli, jiní využili příjemného posezení pod stromy v parku, kdo chtěl, zašel si na oběd do blízké restaurace. Po celou dobu na ně dohlíželi Ivan Fabík, Kateřina Piechowicz ze sdružení Šumbarákj i Marie Poledníková z Armády spásy

Cesta zpátky příjemně utíkala, nikomu nebylo horko a na památku od organizátorů dostal každý účastník pohlednici.

Všichni se shodli, že pokud bude zase příležitost, pojedou se Šumbarákem znova.

A protože byla akce úspěšná, bude se Šumbarák snažit získat grant České spořitelny na další podobné výlety. Držte mu palce!